Informaţii utile

Ordinului Arhitecţilor din România – Filiala Iaşi-Vaslui organizează

BIENALA DE ARHITECTURĂ – IAŞI

La concurs pot participa arhitecţii membrii ai Ordinului Arhitecţilor din România – Filiala Iaşi-Vaslui, cu lucrări finalizate şi recepţionate în perioada 01 ianuarie 2006– 31 decembrie 2008.

1. Structurarea concursuluI pe sectiuni tematice :

– secţiunea 1 : locuinţe individuale şi colective;

– sectiunea 2 : construcţii social – culturale, comerciale şi birouri şi de cult;

– secţiunea 3 : construcţii industriale, showroom – uri;

– secţiunea 4 : urbanism;

– secţiunea 5 : restaurări, reabilitare arhitecturală.

2. Premii :

– pentru fiecare secţiune se va acorda un premiu şi o menţiune.

3. Calendarul concursului :

– anunţarea oficialǎ a lansǎrii concursului : 18 februarie 2009.

– termenul de înscriere la concurs : 27 februarie 2009, ora 14.

Cititi mai multe informatii aici


CATRE: ARHITECTII MEMBRI AI OAR

Va informam ca Ordinul Arhitectilor din România monitorizeaza constant site-ul specializat SEAP de anunturi privind achizitiile publice, pentru domeniul serviciilor de proiectare de arhitectura si amenajare urbana. În numeroase cazuri de asemenea licitatii sau concursuri de solutii, ne adresam autoritatilor contractante atragându-le atentia asupra unor deficiente sau incorectitudini ale procedurilor de achizitie si, eventual, si a calitatii caietelor de sarcini sau documentatiilor de concurs puse la dispozitia operatorilor economici. Promovarea concursului de solutii, organizat dupa toate standardele internationale si regulile profesiei noastre constituie o preocupare în contextul acestei monitorizari.

Recent, am luat initiativa de a pune pe site-ul Internet al OAR www.oar.org.ro, la sectiunea Concursuri, pagina Achizitii publice, arhitectura si urbanism, corespondenta legata de licitatii si concursuri care, în opinia noastra, nu întrunesc calitatea si corectitudinea procedurala. Va invitam asadar sa consultati frecvent aceasta informatie, daca sunteti interesati de problematica.