A. Quincy Jones

a-quincy-jones-paperbackPagini:272

Editura: Phaidon Press (2007)

Limba: Engleza

Autor: Cory Buckner

Nr. inventar: 652

Aceasta este prima carte publicata despre arhitectul  Archibald Quincy Jones (1913-1979) din Los Angeles, un pionier in ceea ce priveste proiectarea de locuinţe colective si private, functionale dar intr-o maniera inovativa, provocatoare. Eseul introductiv  urmareste etapele  vieţii şi carierei arhitectului Jones  precum si a proiectelor sale de dupã rãzboi , dar si lunga sa colaborare cu Joseph Eichler. Cartea contine un catalog de şaizeci de proiecte ale lui Jones,  ilustrate prin fotografii alb-negru realizate in  perioada respectiva   , precum  şi prin planuri şi randãri realizate de Jones. Aceste proiecte sunt exemple de baza ale arhitecturii americane de mijloc de secol XX.

Despre autor

Cory Buckner este un architect practician dar si  scriitoare, care a cumparat o casa realizata de Jones, casa care i-a starnit interesul pentru munca acestuia.
Buckner si-a obtinut diploma de arhitect la Institutul  de  Arte din California. Deasemeni are un master in “Istoria arhitecturii si a artelor” la Universitatea din California, Los Angeles.

Știri relevante

Anterioară
Următoare