Anunțuri concursuri internaționale de arhitectură

BIBLIOTECA NAŢIONALĂ UNIVERSITARĂ NUK II DIN LIUBLIANA

Ministerul Educaţiei, Ştiinţei şi Tehnologiei din Republica Slovenia împreună cu Camera Arhitecţilor şi Urbaniştilor din Slovenia (ZAPS) anunţă organizarea unui Concurs de proiecte de arhitectură public, deschis, în anonimitate, într-o singură fază pentru selectarea celei mai potrivite soluţii de specialitate pentru structura şi amenajarea exterioară ale BIBLIOTECII NAŢIONALE UNIVERITARE NUK II din Liubliana, capitala Sloveniei.

Premiile oferite de promotor sunt:

Premiul I – 36000 euro, premiul II – 23000 euro, premiul III – 14000 euro, 3 menţiuni – 6200 euro fiecare şi rambursarea costurilor de participare de 2000 euro fiecare pentru 23 de proiecte.

Preşedintele juriului, desemnat de ZAPS, este prof. dr. arh. Aleš Vodopivec. Printre membrii juriului se numără şi prof. arh. Kenneth Frampton.

Concurs disponibil în limbile slovenă şi engleză. Înscrierea în concurs a proiectelor este gratuită. Sunt eligibili concurenţi din Slovenia şi statele membre ale Uniunii Europene. Predarea proiectelor se face în data de 2 martie 2012. Informaţii şi Documentaţia concursului sunt disponibile pe www.zaps.si. Pentru documentaţie se face o cerere trimisă pe adresa natecaji@zaps.si.

 

Realizarea sitului Expoziţiei Universale Milano 2015

Expo Milano 2015 SpA anunţă organizarea unui concurs de idei, deschis, în anonimat, într-o singură fază pentru achiziţia unei propuneri de idee pentru realizarea arhitecturii sitului Expoziţiei Universale Milano 2015. Arhitectura de serviciu a sitului expoziţional se doreşte un laborator al unui nou tip de sustenabilitate.

Premiile oferite de promotor sunt:

Premiul I câştigătorului concursului – 90000 euro,

Cei clasaţi pe locurile II, III şi IV primesc un premiu de 14000 euro fiecare, cu titlu de rambursare a costurilor de participare.

Concurs disponibil în limba italiană. Înscrierea în concurs a proiectelor este gratuită. Concursul este reglementat de Directiva europeană privind achiziţiile publice. Predarea proiectelor se face în data de 24.02.2012.

Responsabilul unic al procedurii de achiziţie publică este ing. Carlo Chiesa

20124 Milano, ITALIA

Tel.: +39 026700707; Fax: +39 02679717535

E-mail: appalti@expo2015.org

Site Internet: www.expo2015.org

Descărcarea Documentaţiei concursului se poate face din site-ul Internet www.architetturediservizio.expo2015.org.

 

Inima Metropolei, Biblioteca Centrală din Helsinki

Municipalitatea Helsinki anunţă organizarea unui concurs internaţional de proiecte, deschis, în două faze pentru realizarea noului sediul al Bibliotecii Centrale din Helsinki, pe un amplasament situat în centrul oraşului, alături de clădirile Parlamentului finlandez, Centrului Muzical Helsinki, Finlandia Hall, Sanoma House şi Muzeul de Artă Contemporană Kiasma.

Primele de participare pentru proiectele selectate în faza a II-a sunt de 25 000 euro fiecare.

La finalul concursului premiile vor fi acordate astfel:

Premiul I – 50 000 euro

Premiul II – 37 500 euro

Premiul III – 25 000 euro

 

Juriul este format din:

1. Tuula Haatainen, Vice-primarul Helsinki

2. Maija Berndtson, Director Biblioteca Municipală

3. Tuomas Rajajärvi, Şeful Departamentului de Urbanism al Municipalităţii

4. Irmeli Grundström, Şef de proiect, Departamentul Imobiliar al Municipalităţii

5. Jarek Kurnitski, Cercetător-şef, Sitra Energy Programme

6. Dr. Tuuli Mattelmäki, Cercetător design industrial, Universitatea Aalto

7. Prof. Dr. Mauri Ylä-Kotola, Rectorul Universităţii din Lapland

8. Riitta Kaivosoja, Director general, Ministerul Educaţiei şi Culturii

9. Vesa Oiva, Arhitect SAFA

10. Käpy Paavilainen, Arhitect SAFA

Decizia juriului NU este obligatorie pentru promotor!!!

Faza I a concursului se desfăşoară în perioada 5.1.2012–16.4.2012. vor fi selecţionate cele mai bune 6-8 proiecte pentru a fi dezvoltate în faza a II-a ce va începe în luna octombrie 2012.

Site-ul oficial al concursului este http://kilpailu.keskustakirjasto.fi (în limba finlandeză) şi http://competition.keskustakirjasto.fi/ (în limba engleză). Înscrierea este posibilă în perioada 30.11.2011 – 30.3.2012. Documentaţia concursului va fi accesibilă din data de 5.01.2012 numai celor care s-au înscris în concurs.

*

*    *

Dragi colegi,

Promovarea concursurilor internaţionale recomandate de UIA sau ACE (în special a celor în organizarea cărora se implică organizaţiile profesionale ale arhitecţilor) sau a celor selectate de Departamentul de concursuri al OAR se va face în noul site Internet pentru concursuri administrat de OAR: http://oar.squarespace.com/. Vă invităm să îl vizitaţi frecvent pentru a vă informa asupra concursurilor organizate sau susţinute de Ordinul Arhitecţilor din România.

De asemenea, vă recomandăm cu acest prilej două site-uri dedicate anunţării unor concursuri naţionale sau internaţionale în spaţiul european: http://europaconcorsi.com/, http://www.wettbewerbe-aktuell.de/.

Vă urăm sărbători fericite, iar 2012 să fie un an cu mai multe concursuri interesante la care să obţineţi premii, felicitări şi contracte de proiectare!

DEPARTAMENTUL DE CONCURSURI AL OAR

Știri relevante

Anterioară
Următoare