BURSE PENTRU TRAINING MANAGERI IN JAPONIA SI COREEA DE SUD

Compania Deloitte va invita sa participati la programul Executive Training Programme (ETP) in Japonia sau Coreea de Sud sponsorizat de catre Comisia Europeana.

Executive Training Programme (ETP) a fost initiat in urma cu peste 30 de ani cu scopul de a intari prezenta companiilor europene in pietele din Japonia si Coreea de Sud, printr-un program de instruire destinat managerilor. Mai mult, acest proiect si-a propus sa creeze un grup de manageri europeni inzestrati cu abilitatile si cunostintele de afaceri, lingvistice si culturale necesare pentru a opera pe pietele din Japonia si Coreea de Sud. Managerii instruiti prin intermediul programului ETP vor sprijini organizatiile din care provin pentru a intra sau pentru a-si consolida pozitia pe aceste piete.

Participarea in program prezinta avantaje multiple atat pentru companii, cat si pentru manageri. Am aprecia in mod deosebit sprijinul dumneavoastra de a comunica membrilor organizatiei pe care o reprezentati informatiile din randurile de mai sus. De asemenea, suntem interesati in a discuta si despre alte metode de a difuza informatia in randul membrilor. Ne-ar fi de ajutor, de exemplu, o stire pe site si/ sau in cadrul newsletter-ului distribuit membrilor (ex. ETP Prezentare SlideShare), o scurta prezentare la o eventuala intalnire – orice mijloc de comunicare pe care sunteti dispus sa il folositi pentru a-i informa despre ETP si oportunitatea de a beneficia de acest program.

Programul este impartit in 3 cicluri anuale, pana in anul 2015. Un ciclu anual este aferent unui stagiu de instruire. Durata unui stagiu de instruire este de 45 de saptamani, impartit in 3 faze:

1. Modulul de initiere – dureaza 3 saptamani si se desfasoara la Londra, fiind organizat de catre Scoala de Studii Orientale si Africane, din cadrul Univeristatii din Londra. Acesta este un modul intensiv in cadrul caruia se vor prezenta notiuni de istorie, economie/afaceri, cultura si societate moderna, atat pentru Japonia, cat si pentru Coreea de Sud.

2. Modulul de imersiune – dureaza 30 de saptamani si se desfasoara fie la Tokyo, fie la Seoul, fiind organizat de catre Universitatea Waseda (Japonia) sau Universitatea Yonsel (Coreea de Sud). Acest modul este reprezentat de un curs de instruire in afaceri si de limba straina (Japoneza sau Coreeana, dupa caz)

3. Stagiul de instruire – dureaza 3 saptamani, si se desfasoara la o companie din Japonia sau Coreea de Sud, dupa caz.

Dintre beneficiile programului, am mentiona cateva in randurile de mai jos:

Pentru companii:

 • Cresterea exporturilor sau a investitiilor companiei catre pietele din Japonia sau Coreea de Sud
 • Cresterea retelei de afaceri a companiei
 • Dezvoltarea unui plan/strategii de afaceri pentru a intra sau a extinde prezenta companiei pe pietele din Japonia sau Coreea de Sud

Pentru manageri:

 • Cresterea numarului de contacte din mediul de afaceri
 • Imbunatatirea abilitatilor de comunicare in afaceri
 • Experienta unica de dezvoltare personala si dobandirea unei experiente profesionale internationale
 • Dobandirea de cunostinte specifice in ceea ce priveste mediul de afaceri, cultura si limba din Japonia sau Coreea de Sud. Acestea sunt elemente esentiale, necesare pentru a avea afaceri de succes in aceste piete.

Comisia Europeana finanteaza intregul stagiu de instruire de 45 de saptamani oferit de catre universitatile amintite mai sus si ofera burse de 26.400 € pentru Japonia (2.200 €/luna) si 24.000 € pentru Coreea de Sud (2.000 €/luna). Costurile ce revin companiilor care sponsorizeaza participantii sunt cele de transport si o parte din cheltuielile curente ale participantilor.

Pentru a participa in program, atat companiile, cat si managerii, trebuie sa indeplineasca urmatoarele criterii de eligibilitate:

Pentru companii:

 • Sa aiba (a) exporturi sau investitii in Japonia sau Coreea de Sud sau (b) planuri de a exporta sau de a face investitii in aceste tari, sau (c) ofera suport companiilor europene pentru dezvoltarea exporturilor sau a investitiilor in aceste tari;
 • Sa aiba capital majoritar european, sediul central in Uniunea Europeana, identitate europeana si produce bunuri sau ofera servicii de origine europeana
 • Sa aiba minim 5 angajati si o cifra de afaceri de cel putin 1 milion €
 • Sa contribuie cu o parte a cheltuielilor curente ale participantului pe durata desfasurarii programului
 • Sa mentina contractul de munca al angajatului pe durata desfasurarii programului

Pentru manageri:

 • Sa fie cetatean al unuia dintre Statele Membre ale Uniunii Europene
 • Sa fie angajat intr-o companie care-l sustine/sponsorizeaza
 • Sa cunoasca foarte bine limba engleza
 • Sa nu mai fi participat la editii anterioare ale ETP
 • Sa aiba fie (a) diploma de studii universitare + 3 ani de experienta profesionala ca manager, sau (b) 2 ani de studii universitare + 5 ani de experienta profesionala ca manager

Procesul de aplicare consta in parcurgerea a doi pasi. Initial se completeaza o expresie de interes pe site-ul programului www.euetp.eu. Expresia de interes va fi analizata, iar daca sunt indeplinite criteriile de eligibilitate, candidatii vor fi invitati sa completeze tot un formular de aplicare online.

Termenul limita pentru depunerea aplicatiilor este 31 mai 2014.

Mai multe informatii puteti gasi in materialul atasat si pe site-ul programului www.euetp.eu.

ETP_info_RO.pdf

Știri relevante

Anterioară
Următoare