Landscape architecture and town planning in the Netherlands 2003-2007

landscape-architecture-and-132117Pagini:224

Editura: Blauwdruk ( 2008)

Limba: Engleza

Autor: –

Nr. inventar: 682

A sasea editie a acestei publicatii aduce o selectie a celor mai bune proiecte urbanistice, realizate între 2003 si 2007.

Mai mult de 30 de lucrari ale celor douã discipline de: arhitectura peisagistica si urbanism sunt examinate si comentate. Proiectele sunt împãrtite în: reabilitari urbanistice, evoluþie urbanã, spatii publice, parcuri / grãdini si planuri urbanistice ale unor zone rurale si  planuri urbanistice ale unor regiuni. Toate proiectele sunt sustinute de fotografii panoramice, planuri, machete si texte explicative.

Scopul comisiei de selecþie (alcatuita din Ruud Brouwers, Ton Hartman, Sylvia Karres, Martin Knuijt si Frits Palmboom si prezidat de Tineke Blok) a fost de a prezenta un numãr de lucrari inovatoare care ar putea servi drept modele pentru alþi designeri.

Cartea este condimentata cu zece eseuri care examineaza o serie de noi evolutii relevante in domeniul urbanismului. Ivan Nio, de exemplu, descrie cãutarea dificila a unor noi forme de colectivism în design-ul urban. Cartea cuprinde deasemni si o serie de proiecte inovatoare care abordeazã aceastã temã, printre ele fiind : Friezenlaan în Tilburg si noile sate – Techum si Cronenburgh.

Știri relevante

Anterioară
Următoare