meet the ARCHITECT @OAR Iași – Cum s-a văzut

Vineri, 26 mai, a avut loc prima ediție “Meet the ARCHITECT@OAR-IAȘI” în galeriile Casei Pogor. Scopul evenimentului a fost acela de a prezenta proiectele și principiile și unor arhitecți ieșeni consacrați, dar și o ocazie importantă de afirmare pentru arhitecți aflați la început de carieră.

meet the ARCHITECT a fost un eveniment bazat pe dialog. Dialog între speakeri. Dialig între speakeri și public. Dialog între arhitecți. OAR IAȘI redevine o comunitate în care se împărtășesc idei, concepte, experiențe.

Echipa OAR Iași, a reunit trei arhitecți renumiți pentru a-și prezenta munca printre care Matius ICHIM de la Prioretail, Sergiu PETREA de la TECTO Arhitectura și Dragoș RUGINĂ de la RUAA.

Aceștia au împărtășit experiențele și perspectivele lor. Printre temele abordate au fost cele despre antreprenoriat și pionierat în domeniul arhitecturii de retail, echilibrul între creativitate și productivitate, rolul marketingului și brandingului în dezvoltarea unei firme de arhitectură, dar și cele despre aspectele practice și teoretice ale arhitecturii, utilizarea tehnologiei și importanța structurării informațiilor în proiectele de amploare, progres tehnologic și multe altele.

Evenimentul a fost coordonat de Ștefana Gonciar, o arhitectă remarcabilă și un membru valoros al echipei OAR Iași. Ea a asigurat buna desfășurare a evenimentului și a menținut tonul discuțiilor libere între vorbitori și participanți.

Pe scenă au urcat și câțiva invitați speciali printre care Primarul Orașului Iași – Mihai Chirica, Armina Letiția Popeanu – fondatoarea AArchitects și a proiectului aBC – A Business of Architecture, Design & Creativity și Iustinian Nanu de la MORA.architects. Armina Popeanu a împărtășit publicului inițiativa sa dinamică și proiectul aBC, care se concentrează pe dezvoltarea unui model de afaceri pentru arhitecți și designeri, iar Iustinian a povestit despre parcursul său în cariera de arhitect și despre cum și-a menținut entuziasmul și creativitate în proiectele la care a luat parte.

Putem spune că prima ediție “Meet the architect@OAR-IAȘI” a fost un succes și a reușit să atingă obiectivele pe care și le-a propus. Astfel de evenimente oferă o perspectivă detaliată asupra proiectelor, principiilor și carierelor unor arhitecți remarcabili ieșeni, evidențiind contribuțiile lor în domeniul arhitecturii și capacitatea lor de a depăși provocările prin creativitate și inovație.

Știri relevante

Anterioară
Următoare