New London Architecture

new-london-architecturePagini: 256

Editura: Merrell Publishers (2005)

Limba: Engleza

Autor: Kenneth Powell

Nr. inventar: 122

Aceasta editie ilustrata, acest pictorial ce studiaza recentele dar si viitoarele propuneri arhitecturale moderne din Londra este organizata pe programe de arhitectura:  cladiri pentru servicii sociale, centre de divertisment, muzee etc. Ceea mai mare sectiune este dedicata insa infrastructurilor urbane cum ar fi: poduri si statii de metrou, de care londonezii sunt deosebit de mandri. Kenneth Powell este un critic activ si jurnalist de la Londra, care a publicat mai multe carti avand ca subiect recentele realizari arhitecturale  din Anglia, dar si studiile majore realizate de Norman Foster si Richard Rogers, gigantii gemeni ai arhitecturii engleze. Din pacate, introducerea lui Powell se adreseaza unei audiente locale, londoneze în special.

Anul 2000 a fost memorabil pentru Londra, in ceea ce priveste finalizarea a o serie de proiecte majore ale mileniului trecut, dar si datorita finalizarii  unei game foarte largi de alte proiecte anuntate sau incepute cu  un an in urma sfarsitului de mileniu. Se  confirma astfel  pozitia Londrei drept capitala arhitecturala a lumii.

London Eye, Great Court at the British Museu, Tate Modern, Podul Millennium, extinderea liniei Jubilee, Millennium Dome, extinderile si reabilitarile realizate la National Portrait Gallery, Somerset House, Centrul Barbican, Wallace Collection, precum si Victoria and Albert Museum sunt cateva dintre realizarile arhitecturale incitante care s-au terminat odata cu sfarsitul mileniului trecut. Regenerarea tesutului capitalei Marii Britanii, a afectat, deasemnea si proiectarea de case, magazine si restaurante.

Publicatia “New London Architecture” ofera un portret al unui oras în chinurile unei reinventari  radicale, cu texte critice, planuri, fotografii si cu   peste o suta de proiecte majore cat si minore,  care se combina in incercarea de a revigora peisajul urban londonez.

Știri relevante

Anterioară
Următoare