Performing Architecture Opera House, Theatre and Concert Hall For The Twenty-First Century

performing-architecturePagini: 239

Editura: Merrell

Limba:  Engleza

Autor : Michael Hammond


Chiar şi într-o eră în care tehnologia “home entertainment-ului” este atât de dezvoltată, dorinţa şi energia de a crea spaţii noi pentru concerte, teatre este din ce în ce mai mare.
Aşa îşi justifică Michael Hammond apariţia cărţii sale care adună peste 50 dintre cele mai inovative, îndrăzneţe şi captivante proiecte noi de acest gen, precum şi multiple reabilitări şi reconversii ale unor clădiri de patrimoniu în spaţii de “performing arts”.
Lansând o comparaţie a acestor clădiri cu nişte catedrale ale secolului 21, Hammond ne invită într-o călătorie la Disney Concert Hall, în Los Angeles, a lui F.O. Gerhy , la auditoriul din Tenerife a lui Santiago Calatrava, la Guangzhou Opera House, în China a Zahei Hadid, la reconversia unei fabrici realizate de R. Piano, la Centrul pentru artă Kimmel a lui Rafael Vinoly, la Casa da Musica a lui Rem Koolhaas etc.
Cartea debuteaza cu o introducere teoretică a traseului evoluţiei acestui program începând cu cel de-al doilea război mondial.
Neavând pretenţia ca publicaţia să devină o biblie a acestui program , totuşi studiile de caz propuse sunt exemplificate elocvent printr-o serie de planuri, secţiuni, machete, randari şi fotografii “in situ”.

Știri relevante

Anterioară
Următoare