REZULTATE CONCURS INTERNAȚIONAL DE ARHITECTURĂ CU PARTICIPANȚI DE TOP, LA IAȘI

Pe data de 30.06.2022, în cadrul Conferinței ”Cities of the Future”, proiectul arhitecților de la UNStudio a fost declarat câștigător al concursului ”Un Iași Pentru Viitor”, inițiat de Grupul Iulius.
 
Salutăm inițiativa investitorului care a organizat un concurs internațional de soluții cu invitați dintre birourile de arhitectură prestigioase la nivel mondial, cu realizări remarcabile în domeniul dezvoltării urbane sustenabile: Foster+Partners, MVRDV, UNStudio și Zaha Hadid Architects, având ca scop “o nouă dezvoltare în centrul orașului, în dialog cu patrimoniul care definește Iașul din prezent”.
 
OAR Iași susține și încurajează competiția prin concursuri organizate și o consideră deosebit de importantă pentru dezvoltarea unui oraș european, cultural, transparent și sustenabil. Astfel, ne exprimăm public susținerea și disponibilitatea ca alături de alți dezvoltatori, dar mai ales alături de autoritățile locale, Primăria Muncipiului Iași și Consiliul Județean Iași, să oferim sprijin la organizarea concursurilor de soluții pentru obiectivele de interes general din municipiu și din raza teritorială a județului Iași.
 
Remarcăm prezența în număr mare a colegilor arhitecți și nu numai, ceea ce demonstrează interesul public față de astfel de schimbări marcante în identitatea unui oraș.
 
Expoziția „Un Iași pentru viitor” este deschisă publicului larg, în perioada 30 iunie – 14 iulie 2022, la Palatul Culturii din Iași, Holul Central. Intrarea este liberă pentru toți cei interesați de dezvoltarea orașului, programul de vizitare fiind de marți până duminică, în intervalul orar 10.00 – 17.00.
 
Prezentarea proiectelor o puteți urmări și pe site-ul https://iasipentruviitor.ro/solutii sau aici: https://www.youtube.com/watch?v=4MRjOYbmVYY

Știri relevante

Anterioară
Următoare