Systems in Timber Engineering

systems-in-timber-engineeringPagini:319

Editura: DGfH – German Society of Wood Research ( 2008)

Limba: Engleza

Autor: Josef Kolb

Nr. inventar: 688

In ultimii ani constructiile din lemn au suferit o serie de inovatii,  in comparatie  cu celelalte materiale de constructii cu care concureaza. Cererea de constructii pe structura de lemn a crescut  considerabil, influentand astfel si noile metode folosite pentru a construi .
Fiecare construcþie solidã din lemn este determinata de structura sa. Prin urmare, este esenþial sã se asigure o  legatura puternica intre faza de design, faza de proiectare si  faza de executie. Publicatia “Systems in Timber Engineering” ofera o abordare cu totul noua a acestui subiect. Se realizeaza un studiu cuprinzator, analitic, bazat si pe o prezentare a unor fotografii, a unor ilustratii cu aceste noi structuri. Sunt exemplificate,  de la o simpla structura pentru o locuinta unifamiliala, pana la structuri mult mai mari si mai complicate -“multistore structure”. Sunt prezentate anvelope de cladiri  eficinte din punct de vedere a asigurarii izolarii termice si a economiei de energie, precum si sisteme de tavane dar si de pereti despartitori.   
Cartea contine destul de multe schite, scheme dar si fotografii care prezinta o serie de tehnologii contemporane folosite in Elvetia, o tara lider in ceea ce priveste constructiile pe structura de lemn.

Știri relevante

Anterioară
Următoare