The Grand Tour: Travelling the World with an Architect’s Eye

the-grand-tourPagini:704

Editura: Taschen (2003)

Limba:Engleza

Autor: Harry Seidler

Nr. Inventar : 58

De la palatul Sakkara la London Eye, fotograful Seidler surprinde 5000 de ani de arhitectura. Cuvintele sunt folosite la minim doar ca descrieri succinte sau doar la inceputul fiecarui capitol. In schimb, Seidler lasa fotografiile sa vorbeasca. O metoda foarte buna s-ar putea spune, desi fotografiile nu sunt chiar conventionale. Unele, ar putea fi considerate de unii chiar dezamagitoare. Templul Hatshepsut din Thebes  una dintre cele mai vechi minuni ale lumii, este vazut in fotografiile lui Seidler ca o cariera. La fel  Piramida de la  Gizeh si  Sfinxul nu sunt fotografiate in mod classic. Insa fotografiile facute la Muzeul Guggenheim din Bilbao si cele care prezinta stilurile arhitecturale, exotice din Tel Aviv sunt spectaculoase.
Arhitect de profesie, pentru Seidler fotografia este un hobby, realizand insa in ultimii 50 de ani o comoara prin fotografiile sale care  surprind imagini de peste tot in lume.
Exista cate un capitol pentru fiecare din cele 39 de tari in care a calatorit autorul. Intr-un fel, cartea este mai mult un ghid de calatorie decat un studiu architectural, deoarece Seidler s-a concentrat mai mult asupra aspectelor sociale ale zonelor vizitate. Multe poze sunt in format mare, pe o pagina sau ocupand chiar doua, altele sunt la dimensiuni reduse prezentand detalii.

Știri relevante

Anterioară
Următoare