Thicker than paper: Congress Center of Catalonia

congres-center-of-catalonia

Pagini: 160

Editura: Actar; editie ilustrata (2001)

Limba:  Engleza

Autor : Carlos Ferrater

Palatul de congrese de la Catalunya- “Centrul de conferinte catalan” – este una dintre cele mai recente carti ale lui Carlos Ferrater, realizata in colaborare cu Jose M. Cartana.

Monografia cladiri este o analiza detaliata a procesului de constructie, de la faza de proiectare pana la forma finala a cladirii. Cartea poate fi considerata o sursa de documentare pentru cei implicati in proiectarea cladirilor publice, Ferrater fiind unul dintre arhitectii de marca ai arhitecturii contemporane.Cladirea este impartita in trei parti, despartite intre ele de 2 strazi interioare care permit patrunderea luminii naturale in incaperile cladirii. Intrarea principala are un vestibul foarte mare si un amfiteatru pentru conferinţe de 2500 persoane. Zona centrala este împărţita într-o multitudine de camere mici destinate utilizarilor multifunctionale. Cea de-a treia şi cea mai mica secţiune a cladirii adaposteste zona de birouri, agenţii, cafenea, precum si alte spatii auxiliare.
“…clădirile lui Carlos Ferrater dezvăluie un stil personal ,flexibil … .Materialele si detaliile elegante ale cladirilor sale pun in evidenta pasiunea arhitectului in ceea ce priveste practicarea profesiei sale.” William J. R. Curtis


Știri relevante

Anterioară
Următoare