Zilele Arhitecturii 2011 Cluj

Zilele Arhitecturii de la Cluj sunt un festival bienal aparte, îmbinând tradiția celor zece ani, marcați de a șasea ediție, cu prospețimea fiecărei generații de studenți care o organizează.

Zece ani de paralelism între AStA, Asociația Studenților Arhitecți de la Cluj cu Zilele Arhitecturii care au pornit, au consolidat și au transformat practic acest condensat de trăire și cunoaștere legate de arhitectură într-un complement educațional fără precedent al școlii clujene, o școală care, iată, împlinește și ea patruzeci de ani de la ”prima atestare documentară”. E o vârstă care în profesia de arhitect marchează trecerea la maturitate.

Profesia de arhitect este însă una care reclamă maturizarea prin întinerire la nivel conceptual și studenții de la AStA încearcă de fiecare dată cu ocazia zilelor să genereze și să consolideze interfața cu o societate care încă nu conștientizează imensa resursă a arhitecturii de calitate pentru viața fiecăruia și a tuturor.

”Vorbim arhitectura” este un generic explicit care invită la dialog, comunicare și cunoaștere intermediată, tradusă, polemizată, problematizată și poate explicitată. O misiune ambițioasă, dificilă, dar cu atât mai provocatoare pentru o lume, a noastră, care nu trăiește prin arhitectură.

Există speranță, par a spune odată la doi ani studenții clujeni care adună sute de tineri și de maturi ai profesiei deschizând orașul pentru ateliere interactive, conferințe tematice, expoziții, filme și petreceri care apropie oamenii pur și simplu pentru că iși doresc același lucru : a se miza pe arhitectura de calitate. Și încă ceva extrem de important, un aspect subtil deși evident, pe care orice școală, administrație sau societate trebuie să îl conștientizeze și să îl folosescă : înțelegerea profundă a faptului că cel mai important material de construcție al arhitecturii contemporane este … omul.

www.zilelearhitecturii.ro

Serban TIGANAS | Presedinte

serban.tiganas@dicositiganas.ro

M 0040 (0)744 573 061

Ordinul Arhitectilor din Romania
str. Pictor Arthur Verona nr. 19, sector 1, Bucuresti
www.oar.org.ro
secretar.oar@rdslink.ro

T 0040 (0)21 317 2634

T 0040 (0)21 317 2635

F 0040 (0)21 317 2635

Raport Zilele Arhitecturii 2011 Cluj

Știri relevante

Anterioară
Următoare