Hope Build | Voluntariat pentru construirea a 8 locuințe la Țuțora, Iași

📣 Vă puteți manifesta disponibilitatea de a participa în calitate de voluntar, printr-un e-mail adresat OAR Filiala Iași, până la data de 4 septembrie 2023

Revenim cu invitația înaintată în luna iunie în legătură cu proiectul Hope-Build desfășurat de Habitat for Humanity Romania în parteneriat cu Wienerberger Romania.

Hope Build este un proiect de construire accelerată și voluntariat, unde Habitat ridică mai multe locuințe în doar 5 zile, de luni până vineri, cu ajutorul voluntarilor. Luni pornesc lucrările de la cota 0, iar vineri casele au acoperiș, uși și ferestre și finisaje astfel încât familiile se pot muta în cel mai scurt timp.

Familiile pentru care vom construi la Hope Build au venituri reduse și locuiesc în condiții precare sau de supra-aglomerare. Le veți cunoaște și voi, pentru că vor lucra alături de voluntari pe șantier, în toate cele 5 zile. Aceasta este una dintre condițiile de selectare în program și anume responsabilizarea familiilor prin implicarea lor în proiectele organizației, ca voluntari. Le veți cunoaște poveștile care, de cele mai multe ori, nu sunt deloc ușoare, însă veți vedea și cât de multă dorință au să își construiască un viitor mai bun.

Un scurt video în care se anunță call-ul de voluntari poate fi văzut și aici aici: Fii unul dintre voluntarii Hope Build | 8 locuințe la Țuțora, Iași De asemenea, am atașat poze și documente care oferă mai multe detalii organizatorice.

Printre voluntarii prezenți vor fi atât persoane din comunitatea locală sau din alte colțuri ale țării, care se întorc în fiecare an pe șantierele Habitat, cât și angajați ai altor companii partenere în proiect (atât din România, cât și internaționale). Sunt mereu și invitați speciali care ni se alătură – jurnaliști, actori, creatori de conținut.

Hope Build este chiar mai mult despre a construi locuințe. Pe aceste șantiere se formează prietenii, se spun povești, oamenii se strâng în brațe când emoția momentului îi cuprinde, iar toată lumea lucrează în echipă fiind o oportunitate minunată să întărim relațiile dintre noi, ghidați de un scop comun – să clădim un viitor mai bun pentru cei aflați în nevoie. E și cu distracție, voie bună, glume și multă energie.

Vă așteptăm să construim speranțe împreună!

Știri relevante

Anterioară
Următoare